THERAPEUTISCHE PORNO

18 februari 2022

Dit noemen therapeuten

psycho-educatie.

Wij kennen een term die er meer op van toepassing is en die ook nog rijmt:

indoctrinatie

Bijgevoegd advies vooral opvolgen, als je de tragische held wilt worden in een mythologisch verhaal. Om jezelf te leren kennen kun je beter vluchtelingen helpen of gaan bergklimmen. In ieder geval: activiteiten ondernemen waarbij je jezelf tegenkomt. Het narcistische gerommel in je eigen geest levert daartoe geen enkele bijdrage.
   
Onderstaande is één van de manieren om DIS/MPS uit te lokken. Het feit dat wordt aangeraden om liever een therapeut te zoeken die met deze materie bekend is, illustreert de 'rabbithole', of de 'bubble' die door aanhangers van dit soort therapie wordt gecreëerd. Het is als hengelen met een bepaald soort aas. De ene vis bijt wel, omdat hij het lekker vindt. De andere niet.
 
De vissen die bijten in de verlokkingen van een therapie met alters zijn mensen die de neiging hebben hun problemen te uiten in symptomen van een spectaculaire ziekte. Vaak hebben ze een verleden van therapie-shoppen: nergens krijgen ze de aandacht die ze denken nodig te hebben. Bij een MPS/DIS therapeut krijgen ze het echter op een presenteerblad, mits ze maar doorgaan alters te produceren die steeds afschuwelijker 'herinneringen' te berde brengen. Vandaar dat een cliënt er tegenwoordig al vlug duizenden heeft (video), waar het in het begin van de MPS-epidemie die na 1973 losbarstte, nog beperkt bleef tot hoogstens tientallen.

Eenmaal op dit traject is er geen weg meer terug, tenzij je er in slaagt af te kicken van het emotioneel vertoon en van de aandacht die dit je oplevert, om je werkelijke problematiek onder ogen te zien. De therapeut zal je in dat proces niet behulpzaam kunnen zijn, want die denkt dat je 'in denial' (in de ontkenning) bent. Tegenwoordig noemen ze dat 'een toestand van nonrealisatie'. In plaats van haar of zijn goedkeuring, oogst je dan afkeuring. En mocht je - zoals vaak het geval is - in een groep andere 'overlevers' van extreem misbruik zitten, dan lig je er daar ook uit, als je niet mee blijft doen aan het opDISsen van nieuwe gruwelijkheden.