MINDFULNESS

11 februari 2021

De facebookpagina OMA BLOGT bestaat ten behoeve van Oma’s, die hun kleinkinderen niet meer mogen zien. Al een aantal maal kwam ik daar de hartekreet van een Oma tegen, die hardhandig verstoten was, nadat haar zoon of dochter een mindfulness-training had gedaan. Zie ook het blog hieronder.

Mindfulness lijkt misschien onschuldig, maar de meditatie-achtige oefeningen kunnen ervoor zorgen dat daarvoor gevoelige mensen het zicht op de realteit verliezen en zichzelf een ongelukkige jeugd aanpraten. E.e.a. is inmiddels ook wetenschappelijk vastgesteld: https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0956797615593705?fbclid=IwAR1iAQomZg4mpRevBiB7cRKnVVI9qQDIXt_Lbd9wa9rZJzTV7DV606rDN24

OMA BLOGT

Zie mijn zoon (27) en kleinzoons ook niet meer. Mijn oudste kleinzoon (4) heb ik vorig jaar februari voor het laatst gezien en mijn jongste kleinzoon (9 maanden) heb ik nog nooit gezien alleen op een foto toen hij net was geboren.

Mis ze zo erg, denk dagelijks aan ze. Had altijd een hele goeie band met mijn zoon, we waren 4 handen op 1 buik. Hij kon me alles vragen …. nooit was het teveel…….totdat hij 5-6 jaar geleden in contact kwam met iemand die zei dat hij een “mindfullness coach” was. Mijn zoon had soms sessies van 6 tot 8 uur achter elkaar bij hem. Wij dachten dat hij er baat bij had, daarom lieten we hem daarheen gaan. Ze werden een soort van vrienden van elkaar. Maar na een paar sessies veranderde zijn gedrag van de één op andere dag naar ons toe. We deden niets meer goed in zijn ogen en we hadden zijn jeugd verpest.

Die “ Mindfullness” coach bleek gewoon een charlatan te zijn. Zoon moest ons los laten van hem want wij stonden hem in de weg. Onze zoon haat ons. Heb van alles geprobeerd maar hij wil geen contact met ons, hij heeft nu aangegeven dat hij ons op alles gaat blokkeren.

Zoveel verdriet en pijn…. 😪Hoop dat het ooit goed komt en de deur blijft altijd openstaan. Het verdriet is niet te bevatten. Dagelijks worden we ermee geconfronteerd en ik zoek de schuld bij mij zelf. Waren we dan zo slecht voor hem……Door deze site besef ik dat vele grootouders dit meemaken en heb ik een beetje het gevoel dat we niet alleen staan.🙏

Heel veel sterkte allemaal, wij weten wat jullie doormaken🥲🙏🙏😘